UTVECKLINGSPROJEKT
Strategisk agenda
En strategisk agenda är en blueprint av ett företag på strategisk nivå. Ett projekt där vi leder teamet, oftast en utökad ledningsgrupp, genom olika etapper, “heartbeats”, för att skapa en heltäckande strategi från grunden som alla i hela företaget kan förstå och leverera.
Vi har haft förmånen att arbeta med många kunder
Ett urval av våra kunder
Varför bör du arbeta med ditt bolags strategi?
En otydlig strategi kan allvarligt försämra företagets resultat och långsiktiga konkurrensförmåga. Det leder till lägre motivation och engagemang, vilket försämrar företagskulturen. Resurser slösas bort på ineffektiva aktiviteter, och tillfällen till innovation, tillväxt och lärande går förlorade. Företaget riskerar att upprepa misslyckade strategier, vilket leder till villrådighet och initiativlöshet. Allt detta resulterar i lägre lönsamhet.
Hur jobbar Kunskapspartner med Strategisk agenda?
På Kunskapspartner har vi arbetat med strategiutveckling i över 25 år. Vi ser det som vår uppgift att utmana invanda mönster, tillföra ny kunskap och driva utvecklingsprocessen framåt. Det gör vi genom att skapa en tydlig strategi, struktur och styrning i er verksamhet. Vi arbetar enligt en sedan 20 år utprövad metod som vi kallar Strategisk agenda. Metoden är generisk, fast innehållet i ett Strategisk agenda-projekt är helt företagsunikt.
Med en strategi som involverar era medarbetare i arbetsprocessen skapar ni engagemang, förtroende och en stark känsla av delaktighet. Med struktur i arbetsprocessen skapas tydlighet och mesta möjliga värde för medarbetare över en lång tid.
För oss är det viktigt att skapa förutsättningar för företagets medarbetare att själva fatta beslut som går i linje med bolagets utveckling. På så sätt kan vi rusta företag och deras medarbetare att nå framgång – och självklart har vi roligt längs vägen.
Hur kan du och ditt team arbeta med Strategisk agenda?
Det svåraste med en strategi är att få alla medarbetare att förstå och ta till sig strategin så att den genomsyrar hela organisationen. Detta görs genom att förenkla och bryta ner strategin till det minsta antal komponenter som behövs för att bygga verksamhetens strategi.
Strategin kan synliggöras i ett komprimerat format vilket gör det lättare för alla medarbetare att förstå företagets långsiktiga plan. Den strategiska agendan bidrar till:
- Enkelhet och förståelse i företags långsiktiga plan.
- En övergripande bild som genomsyrar hela organisationen.
- Tydlighet för medarbetare vid implementering.
- Tydligare uppföljning och styrning vid nya verksamhetsår.
Vad du kan förvänta dig av ett projekt i Strategisk agenda
En heltäckande och anpassad plan för att uppnå företagets målsättningar
Förbättrat beslutsfattande och bättre resultat.
Expertrådgivning och stöd under hela planeringsprocessen.
Kontakta Givi genom formuläret
Är du intresserad av en av våra utvecklingsprojekt och vill diskutera en lösning som passar era behov? Kontakta Givi genom formuläret så får du svar inom 24h!
You ask, we answer
Priset för ett utvecklingsprojekt varierar beroende på omfattningen av arbetet, antal workshops, tidsåtgång och vårt ansvar i projektledningen. Ett typiskt projekt kan ligga inom intervallet 100 000 till 500 000 SEK, beroende på de specifika behoven och ambitionerna.
En workshop är oftast en kortare och mer fokuserad aktivitet där vi faciliterar specifika ämnen och diskussioner, medan ett utvecklingsprojekt är en större satsning där vi agerar som projektledare och driver långsiktiga förändringsprocesser och strategiarbete.
Vi erbjuder kontinuerligt stöd genom hela projektet, inklusive planering, genomförande, uppföljning och utvärdering. Vi agerar som ett bollplank och strategiska partner för att säkerställa att projektet drivs framåt på ett effektivt sätt. Även om projektet har att göra med ett specifikt ämne, är vi även glada för att diskutera andra frågeställningar också.
Vi är vana vid att hantera oväntade utmaningar och motstånd – det är en naturlig del i utvecklingsprojekt och i grupprocesser. Genom tydlig kommunikation, lyhördhet och flexibilitet arbetar vi tillsammans med er för att hitta lösningar och anpassa projektet vid behov.
Vi arbetar med att integrera nya rutiner och arbetssätt i er verksamhet och erbjuder stöd även efter projektets avslutning för att säkerställa att förändringarna blir bestående. Uppföljning och återkoppling är en viktig del av vår metodik.
En god förberedelse innebär att tydliggöra era mål och förväntningar, säkerställa ledningens stöd och engagemang, samt att kommunicera projektets syfte och fördelar till alla medarbetare. Vi hjälper er att skapa en plan för detta.
Framgång kan mätas genom uppnådda mål, förbättrade processer, ökad medarbetarengagemang och effektivitet. Vi hjälper er att sätta upp tydliga mått och indikatorer för att kunna följa upp och utvärdera projektets framsteg.
Vår erfarenhet spänner över ett brett spektrum av projekt, från omfattande undersökningar för stora företag som Alfa Laval, till skräddarsydda lösningar för startups. Med oss får du inte bara en leverantör av analyser utan en strategisk partner som står vid din sida genom hela processen.
Vi kan hjälpa till med utmaningar som rör allt från att förbättra intern kommunikation och samarbete, till att utveckla och implementera nya strategier. I samtliga utvecklingsprojekt så vill vi även bygga en gemensam värdegrund och hantera motstånd mot förändring.
Vi involverar medarbetare och ledare genom workshops, möten och regelbundna avstämningar. Vi strävar efter att skapa en öppen och inkluderande miljö där alla medarbetare känner sig delaktiga och bidrar till projektets framgång.
Vi har över 25 års erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt i olika branscher. Vi kan erbjuda referenser och exempel på liknande projekt vi har genomfört som har varit framgångsrika.
Kontakta oss för ett inledande möte där vi diskuterar era behov och mål. Vi gör en första bedömning och presenterar en skräddarsydd lösning som passar just er verksamhet. Därefter kan vi tillsammans lägga upp en detaljerad projektplan och tidsram.
Flera faktorer påverkar prissättningen, inklusive projektets omfattning, antal deltagare, antal arbetsmöten, omfattning av för- och efterarbete, samt hur redovisningen av arbetet ska göras (rapport, presentation eller workshop).